Obtine 200.000 lei nerambursabili prin programul Femeia Antreprenor (2022-2026)!

Buna ziua,

Programul femeia antreprenor/manager este un program de incurajare a antreprenoriatului dedicat exclusiv femeilor.Cu ajutorul acestui program poti obtine finantare nerambursabila de pana la 200 000 de lei. Editia a 2-a a acewstui program va debuta la inceputul anului 2023. Conform procedurii programului, data exacta a lansarii se anunta pe site-ul ministerului cu 3 zile inainte de debut.

General:

  1. interactive connection Valoarea finantarii: 200.000 LEI;
  2. html cleaner Domenii eligibile: Productie, IT, Industrii creative si Servicii;
  3. Word to html Lansare estimativa: Inceputul anului 2023 (ianuarie sau februarie);
  4. replace text Beneficiari: 1.000 de firme vor primi finantarea in 2023.

             

Cheltuieli eligibile:

– echipamente si utilaje tehnologice
– spații de lucru
– mijloace de transport (autoutilitare, autoturismele limitate însă la 50.000 lei - doar unul singur pe sociectate, etc.)
– instalaţii/echipamente/vehicule specifice în scopul obţinerii unei economii de
energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile de energie pentru eficientizarea
– birotica, mobilier
– pachet digital (site promovare, licențe, soft-uri, echipamente IT, tehnică de calcul tip PC, format din: unitate centrală, server, monitor, imprimantă /copiator /multifuncțională, inclusiv sisteme portabile, licențe necesare desfășurării activității, telefoane smart, tablete, etc.) - cheltuială obligatorie în cadrul Programului sub sancțiunea respingerii la finanțare și este în valoare minimă de 25.000 lei
– chirii doar pentru spații care nu au destinatie locativa, cheltuială salarială, utilități, servicii de contabilitate, în limita a:
a) 30.000 lei pentru crearea și menținerea 1 singur loc de muncă
b) 60.000 lei pentru crearea și menținerea a 2 locuri de muncă
– cursuri de antreprenoriat
– francize
– consultanta

Angajamente asumate:

- crearea a 2 locuri de muncă;​
- menținerea investiției: 3 ani;​
- menținerea angajaților: 2 ani.​

Conditii de eligibilitate:

1.      Sunt  Microintreprinderi , Intreprinderi Mici sau Mijlocii ( maxim 249 de angajati si cifra de afaceri de pana la 50 Milioane Euro), la momentul depunerii cererii de finantare;
2.      Sunt considerate intreprinderi autonome, legate, partenere sau intreprinderi unice;
3.      Au cel putin un asociat femeie care detine cel putin 50% din actiunile societatii;
4.      Au capital social integral privat;
5.      Au codul CAEN pentru care solicita finantare eligibil si autorizat pana la momentul platii ultimei cereri de rambursare/plata. Codul CAEN poate fi autorizat si dupa aprobarea proiectului.
6.      Sunt inregistrate la Oficiul Registrului Comertului, au sediul social/punct de lucru si isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei;
7.      Creaza cel putin un loc de munca cu norma intreaga pe perioada nedeterminata dupa intrarea in vigoare a acordului de finantare si  mentine locul de munca ocupat cel putin 2 ani dupa finalizarea implementarii proiectului;  In situatia  in care locul/locurile de munca create in cadrul schemei se vacanteaza din diverse cauze, sau se suspenda, dupa crearea lor in cadrul schemei, beneficiarul are un termen de maxim 45 de zile sa ocupe locul/locurile de munca vacante, pastrand numarul acestora pentru care a primit finantare. Este recomandata crearea a 2 locuri noi de munca, dupa aprobarea proiectului de catre Autoritatea Contractanta.
8.      Nu au datorii la bugetul general consolidat, atat pentru sediul social, cat si pentru toate punctele de lucru, la momentul verificarii administrative si de eligibilitate; Solicitantii care au datorii esalonate, nu sunt eligibili pentru a accesa programul.
9.      Nu au depasit plafonul de minimis de 200.000,00 Euro pe durata a trei exercitii financiare consecutive pentru o intreprindere unica. Ajutoarele de minimis pot fi cumulate cu ajutoare de minimis acordate in conformitate cu alte regulamente de minimis in limita plafonului de 200.000 euro (100.000 Euro pentru intreprinderile care efectueaza transport rutier de marfuri in contul tertilor sau contra cost) echivalent in lei.
10.   Nu se afla in stare de dizolvare, reorganizare judiciara, lichidare, executare silita,  inchidere operationala, insolventa, faliment sau suspendare temporara a activitatii
11.   Nu au fost subiectul unei decizii emise de catre Comisia Europeana / AIMMAIPE / alt furnizor de ajutor de stat/Consiliul Concurentei, de recuperare a unui ajutor de stat/de minimis sau, in cazul in care au facut obiectul unei astfel de decizii, aceasta a fost deja executata si creanta integral recuperata, cu penalitati aferente;
12.   Persoanele care detin calitatea de asociati / actionari sau administrator in mai multe societati, nu pot aplica decat cu o singura societate.

In fiecare an (2022, 2023, 2024, 2025, 2026), guvernul va finanta 1.000 de firme pentru programul FEMEIA ANTREPRENOR.


Programul FEMEIA ANTREPRENOR este reglementat prin ordin de ministru, publicat in 11 AUGUST 2022, în Monitorul Oficial, Partea 1, nr. 799/11.08.2022.


Conform Art. 2.2 din procedura programului, ce a fost publicata in Monitorul Oficial, bugetul programului FEMEIA ANTREPRENOR, pentru perioada 2022 - 2027 este de 1.000.000.000 lei, iar prin implementarea Programului în perioada 2022-2027 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 5.000 de beneficiari.

Completeaza formularul de mai jos, pentru o consultatie initiala gratuita!